Konacık Köyü, Ordu İlinin Mesudiye İlçesine bağlı, çok eski tarihi yapıları olan, eşsiz doğa güzelliklerini barındıran şirin bir köydür. Köyümüz, Mesudiye ilçesinin kuzeydoğusunda ilçe merkezine 7 Km. uzaklıkta, orman kenarında yamaçlıkta kurulmuştur. Köyün içinden geçen, köyü ikiye ayıran kara yolu Mesudiye ile Yeşilce Belde merkezini ve Çambaşı yaylasını birbirine bağlamaktadır. Köyümüz 1970'li yıllardaki bilgilere göre 80 haneli olup 20 hane sürekli kalıcı oturmaktadır. Son verilere göre Köyümüzde 103 hane bulunmaktadır. Geçimlerini tarım, hayvancılık ve arıcılıkla sağlamaktadırlar.

Konacık köyünün kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Köyümüzün yakınlarında Pontuslulardan kaldığı tahmin edilen mağaralar ve kaya mezarlıkları bulunmaktadır. Bu mağaralar ve kaya mezarlıklarından köyümüzün tarihinin çok eski zamanlara dayandığı anlaşılmaktadır.

Köyümüzün eski ismi Başağrı'dır. Bu adın, burada baş ağların oturmasından ileri geldiği belirtilmektedir. Köyümüze 19.Yüzyılda ikamet etmiş olanlar Keloğulları, İmamoğulları (İbanoğulları) Sipahioğulları, Kodeşoğulları (Aydın), Kuyumcuoğulları, Kara Mustafaoğulu, Ziğercioğlu, Tahiroğulları, Feyzullahoğlu, Ahmetoğlu, Caniklioğlu, Ekizoğlu, Hüseyin Paşaoğlu, Kocaoğlu, Emirkoçoğlu, Geleganoğlu'dur.

Konacık köyünde 1927 yılında okul açılmıştır. Köyümüzde okur yazar oranı, Türkiye'deki okur yazar oranının çok üstündedir. Eğitim etkinlikleri ve gurbetçilik sonucu kültürel etkileşim nedeniyle, köyümüze sosyal ve kültürel ilişkiler son derece olumludur.

Türkiye elektrik kurumu tarafından köyümüzün bulunduğu yöreye henüz elektrik verilmediği zamanlarda, köy halkı kendi çabalarıyla, su değirmeniyle jeneratör kurup, köyün elektriğini 1961'li yıllarda  kendileri üretmeye başlamıştır. Kendi elektriklerini kendileri sağlamaları 09.11.1977 tarihinde  Elektrik Kurumu tarafından elektrik bağlanana dek devam etmiştir.